När du startat din shop så måste du börja marknadsföra den, ingen annan kommer göra det åt dig! Innan du börjar promota shoppen så är det viktigt att knappen till shoppen från hemsidan/fb är enkel att hitta. Testa göra knappen stor, testa olika färger, lägg den på flera sidor på er sajt. Glöm inte att ha den långt upp på första sidan och ha den på sidan där ni visar menyn. Här kommer 4 tips på vad du kan göra:


01

FLYERS

Ge alla kunder som beställer take away en flyer där ni promotar er shop. Glöm inte att skicka med en flyer även när beställning kommer från externa parter som Foodora, Uber Eats, Hungrig.. osv. Kund ska veta att de kan beställa direkt från er utan mellanhänder.Förmodligen kommer priset vara billigare för kund att gå direkt via er egna shop och ni kommer ha en bättre marginal, vinst får både er och för kund. Vill du beställa flyers via oss? Maila oss så löser vi det. 


02

INFORMATION I RESTAURANGEN

Dom som kommer till restaurangen och dom som passerar utanför ska veta att det går att beställa online. Sätt upp en flyer/ affisch i fönstret, baren, kassan, toaletten eller varför inte skriva om det i menyn som ni ger kunderna vid borden. Delar du ut take away menyer? Glöm inte skriva något på den.


03

SOCIALA MEDIER

Posta posta posta posta – påminn påminn påminn….Första steget är att starta en facebook sida och ett instagramkonto om ni inte redan har det. Försök posta minst 4 gånger i veckan, påminn alltid om att det går att beställa online i shoppen och glöm inte att det ni postar på instagram kan ni även dela på er facebook-sida. Lägg upp både poster och instastorys på instagram. Testa dom här apparna om du vill få till snygga poster på ett enkelt sätt:
  • Mojo – För era Instastories, snygga mallar.
  • Canva - Instastories, instagram inlägg, facebook inlägg – här kan ni välja mellan massor av färdiga mallar.
  • Highlight Maker -En app där du skapar frontbilder för era highlights. Gör att er instagramprofil ser ännu proffsigare ut.
 Om du taggar in oss @fasterorder så delar vi vidare din post!Sociala medier är en djungel – vill du överlåta det till oss? Maila oss så går vi igenom vad vi behöver för att sätta igång er. 

LADDA NER VÅRA MALLAR

04

GRUPPER PÅ FACEBOOK

Gå med i alla grupper på facebook som berör ert närområde ex:EX Vi som bor i Hammarby sjöstadHär ska ni självklart promota er onlineshop.